laupäev, 30. jaanuar 2016

Esimesed muljed Cape Townist


Peale 20 tundi lennukis istumist tundus käimine ka eksootiline. Aga no nagu ikka lennukist välja tulles võtab sind kõikjal esimesena vastu selle maa lõhn. Siin oli see sooja maa kohta väga värske ja ainult õrnalt magus.

Vahelennujaamades olime mailitsi teada saanud, et meie broneeritud korter oli pangaülekande aegluse tõttu ära antud ja et saame sinna alles kaks päeva hiljem kolida. Õnneks pakuti asendust, aga me ei olnud maandudes veel kindlad, kas meie kinnitus, et asendus sobib, läks läbi. No õnneks oli kõik info kohale jõudnud ja meile oli saadetud uus aadress.

Jaak oli neti teel ka takso tellinud. See on ka siin maal tore seiklus vahel J Aga sel korral toimis kõik kui kellavärk, taksofirma tädi ootas meid silt käes lennujaamas, täitsime paar paberi ja läksime taksosse. Taksojuht istus kõrvalistuja kohale ja voilaaa – rool ongi siin maal valel pool. Hmmm kui enne olin väga veendunud, et hakkan ka ise siin autoga sõitma, siis see pisiasi pani mu enesekindluse veidi kõikuma.

Aga esimene pooltundi taksosõitu tipptunni ajal andis veidi kindlust tagasi. Liiklus on siin rahulik ja viisakas. Signaal on küll oluline suhtlusvahend, aga inimesed on sõbralikud. Autopark on kraad korralikum kui Tallinnas. Linnas on ilusad uued autod, kui ka on mõni vana Golf 2, siis ka see on korralik. Lugesin kuskilt, et kõige populaarsem auto siin ongi VW Golf ja siis Polo. Palju on väikseid autosid, aga väga palju on ka ilusaid suuri linnamaastureid. Popid on suuremad ja väiksemad, suhtelised uued, kastiga autod ja kastides istub reeglina mitu mustanahalist, kes on teel tööle või töölt koju. See, kuidas nad kasti serval istudes tihedas liikluses alla ei kuku, tundub müstiline. Samuti tundub, et turvatool ei kaalu üles lapse head tuju J sest katuseluukidest ja akendest väljakõõluvad lapsed on normaalne ja siin nahavärv rolli ei mängi.

Tänavapilt on kirju. No nii valgeid, kui meie tulles olime, on siin vähe. Aga on palju valgeid, kellel kas ei hakka päike peale või nad ei tahagi et hakkaks. Kuna siin elab väga palju erinevaid kogukondi ja on väga palju turiste, siis on täitsa keeruline aru saada, kes on kohalik ja kes mitte. Cape Town paistab kui kõikide maailmarahvaste kohtumispaik. Üllatav on aga see, kui palju on siin ülekaalulisi, eriti mustade naiste seas. Tõesti Ameerika reisil me sellistesse kohtadesse, kus nii palju pakse oli, küll ei sattunud. Ja paksu all ma mõtlen ikka selliseid suuuuri no 100+ kilo inimesi.

Poes jogurti letis on kõik jogurtid vähese rasvaga, vähemalt mina pole normaalset leidnud. Samas pea igal sammul on suured ja väiksed pähklikotid. Neid pähkleid on siin tõesti kümnete ja kümnete erinevate maitsetega ja need saadavad sind läbi kogu poe. Üks kord peaksin tegema poe peatüki, kus teeks enne uuringu, palju siin asjad maksavad  ja siis selle eurodesse arvutama. Praegu oleme pigem lihtsalt poes käinud. Tean et lichi kilo on kuskil peaaegu 2€, tomat 1€,mango ka peaaegu 2€ ja värke apelsini mahl 1,5L 2€ kanti mõnusad veinid on 2-4€ (alla 2 on veidi tühja maitsega), üleeile ostsime ühe 8€ ka et proovida, kuidas kallis vein maitseb, aga veel pole jõudnud.

Raha arvutamine nõuab veel harjutamist. 1 euro on 17,6 randi (ZAR)

Väga maitse mereannivaagen kahele, peaaegu 13€
Ühe eraldi peatüki peaks pühandama ka väljas söömisele J Ega siin see paksuks minemine väga keeruline pole J Kõik maailma köögid on kohal (Eesti oma pole veel näinud ;) ja tõesti on väga häid kohti ja väga heas kohas õhtusöök koos veiniga pole meile veel rohkem kui 15 €/in maksma läinud. Aga selle loo jaoks tuleb veel infot hankida J

Linna need osad, kus meie olnud oleme on reeglina väga puhaste tänavatega. Randades koerajalutajad korjavad ka prügi üles, kui seda leiavad. Kerjavate inimeste suhtes ollakse ka lahked, vähemalt olen ma korduvalt näinud, et neile antakse raha. Tundub, et selliseid sotsiaalse vastutusega inimesi on siinkandis palju.



1 kommentaar:

  1. Nii tore lugemine, pange pilte ka veel.Ma üldse ei kujuta ette mis kohaga tegu on☺️

    VastaKustuta