kolmapäev, 20. jaanuar 2016

Blogi esmatutvustus

Tere!

Selles blogis hakkame me Jaaguga jagama oma kogemusi Lõuna-Aafrikast. Kuigi meie kirjeldused võivad ühe ja sama asja kohta vahel väga erinevad olla, siis üks on kindel 2016. aasta plaanime me veeta Lõuna-Aafrikas :)
Kuidas selline otsus sündis? No Jaak tahtis magistrikraadi ära teha ja merendusõigust õppida. Kolm kategooriat oli koolivalikul - inglisekeelne õpe, inglisekeelne elukeskkond ja 1aastane õpe. Sõelale jäi kolm kooli: Inglismaal, Maltal ja Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Selgus, et Inglismaal oleks olnud vaja teha eelmagister ja see langes ära - ohkasin kergendatult :) Jaak andis paberid sisse, tegi keeleeksameid ja juulis selgus, et ta on kahte kooli sisse saanud.
Oiiii otsus oli raske, tegime SWOT analüüsi, kirjutasime plusse ja miinuseid ja ka see ei aidanud meid palju edasi. Mis asja keeruliseks tegi, oli see, et Maltal oleks olnud turvalisem, õppimine ja elamine stipendiumiga kaetud ja kodu paari tunni kaugusel, aga ikkagi lõpuks ütlesin ma välja, et ma ei usu, et me endale andestame, kui me Lõuna-Aafrikasse ei lähe. Asi oli otsustatud. Ka tööjärg ministeeriumis soosis meie otsust, sest Maltal oleks me juba oktoobrist pidanud olema ja siis oleks lahkumine väga keeruline olnud.
No ja siis hakkasime me viisat ajama...
Jätkub :)


1 kommentaar:

  1. Väga tublid.:)
    Lõuna-Aafrika on minu jaoks eriti põnev koht sellepärast, et osad taimed minu kollektsioonis on sealt pärit. Kui juhtud kolama mägismaal, siis jään suure uudishimuga ootama pilte mägitaimedest ja sellest mis seal üldse kasvab. Ja loomulikult on kõik huvitav. Floora, fauna, olme, inimesed, ilmad, aastaajad jne. Isegi see, palju seal sooja on, või külma, aga seda ehk vaevalt.:)
    Tervitused väga lumisest Sakust!:)

    VastaKustuta