laupäev, 6. veebruar 2016

Sissejuhatus kohalikku kööki


Käisime täna taaskord poes. Ostsime igasuguseid asju, mida ikka poest ostetakse: hunnik puuvilju, hunnik muud rohelist, saia, saia peale hommikuks antiloobisinki, jaanalinnu kotlette, limpsi, veini, natuke heledamaid vorstikesi ja et ei oleks mingit diskrimineerimist, siis ka natuke tumedamaid vorstikesi. Eelnevatest kogemustest oli tekkinud teadmine, et ka mingit kastet oleks vorsti peale vaja. Läksime siis kastmeriiuli juurde- kõikide chutney´de ehk vürtsikate puuviljakastmete nimed ja nimetused tundusid vähem või rohkem arusaadavad, peale ühe. Valikus oli ka chakalaka maitseline chutney. Loomulikult ei saa sellist võimalust jätta kasutamata. Tehtud-mõeldud, chakalaka maitseline puuviljakaste korvi ja edasi. Kodus panime seda siis vorsti peale ja oli täitsa hea, mõõdukalt vürtsikas. Tarkusetera selles loos on aga hoopis see, et chakalaka on üks traditsiooniline Lõuna-Aafrika toit- nagu ubadega ühepajatoidu, karri ja tomatisupi segu. Tundub, et seda müüakse ka konservina ehk tegemist peab olema klassikaga, ennast juba läbi aegade tõestanud näljakustutajaga. Järgmine kord poodi minnes otsime riiulilt juba mitte chakalaka maitselisi asju, vaid va chakalakat ennast. Esimeste märkide põhjal julgeme juba chakalakat ka teile soovitada. Nõudke chakalakat hästi varustatud poodidest!




1 kommentaar: